CE ESTE SERRAPEPTAZA ȘI CUM ACȚIONEAZĂ ÎN ORGANISM?

Serrapeptaza este o enzimă care a fost descoperită pentru prima dată în intestinele viermelui de mătase. Bacteriile Serratia din intestinul viermelui produc această enzimă pentru a dizolva coconul viermelui de mătase, permițând viermelui să iasă sub forma unui moli. Viermele de mătase utilizează, de asemenea, această enzimă pentru a se hrăni cu frunzele tari de dudă. În prezent, suplimentele de serrapeptază nu se mai obțin din viermi de mătase, ci dintr-un proces natural de fermentație.

Serrapeptaza este o enzimă protează, ceea ce înseamnă că ajută organismul să digere proteinele, eliminând depozitele de proteine care nu servesc un scop util în corpul tău. De asemenea, este un puternic agent antiinflamator natural, ceea ce îl face util în tratamentul afecțiunilor care implică durere generală, umflare și inflamație.

A fost folosit pe scară largă în gestionarea durerii și inflamației legate de articulații, umflături musculare cronice legate de activitățile sportive, entorse, cicatrici, ligamente rupte, umflături cronice și leziuni, sinuzită, astm, bronșită, sindromul de tunel carpian, extracția dentară și inflamația postoperatorie.

Serrapeptaza este, de asemenea, benefică pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece dizolvă fibrina și placa fără a afecta țesutul viu. Acest lucru poate contribui la reducerea obstrucțiilor arteriale, îmbunătățind presiunea sanguină și reducând stresul asupra inimii. De asemenea, reduce inflamația în vasele de sânge, scade acumularea de colesterol și îngustarea arterelor.

Serrapeptaza trebuie luată pe stomacul gol pentru a obține beneficiile antiinflamatorii sistemice. Dacă o consumi cu mâncare, organismul tău o va folosi pentru a digera alimentele din intestine. Din acest motiv, suplimentele sunt cel mai bine luate dimineața, pe stomacul gol, sau chiar înainte de culcare.